Kiwanis Midden Limburg sponsort Food On Foot expeditie

Kiwanis Midden Limburg sponsort Food On Foot expeditie

Kiwanis Midden Limburg sponsort “Food on Foot expeditie”

Op 2 juni j.l. opende wethouder Joeri Minses, verantwoordelijk voor buitengebiedzaken, het pad Food on Foot expeditie. Hij deed dit door de laatste QR code vast te schroeven op de palen die bij de tocht horen. De wandeltocht beslaat ongeveer 2,5 km door een afwisselend terrein en voert de wandelaar langs diverse punten waar kennis wordt gemaakt van de diverse vormen van voedsel productie. Zo voert de “expeditie” langs grazende koeien, schapen, bijenkorven, wilde kruiden en eetbare planten. Op bepaalde punten maken, de vooral jeugdige wandelaars d.m.v. van het scannen van een QR code op hun meegevoerde I pad, contact met een website die hun vertelt over de productie van de diverse vormen van voedsel en de herkomst ervan Een leerzame tocht diezeker aan te raden is zelfs voor volwassenen. Wij komen immers hoe langer hoe verder af te staan van de oorsprong van ons voedsel.

Kiwanis Midden Limburg ondersteunde, als één van de hoofd sponsoren, financieel deze “expeditie “. Thissen GmbH en Designmine BV voorzagen de route van RVS bordjes met een bedrukking van de diverse QR codes.

De Food on Foot expeditie vindt u aan de Beekkant 9 te Baexem. De tocht is gratis, aanmelding bij Henk en Hetty Venner wonend op de biologisch boerderij Heijerhof is aan te raden. U vindt op hun erf ook een boerderij winkel waar de heerlijkste producten van eigen erf te koop zijn. Van rundvlees tot geitenkaas!

Deel deze post